De lichtsculpturen van Waldo De Groote balanceren tussen licht en sculptuur, tussen sfeer en design.

Gaande van metaal tot vruchten, van schedels tot leder en van organisch materiaal tot kunstmatige materies, nieuw of gerecycleerd, steeds ademen de gebruikte elementen een eigen sfeer, waarin de combinatie met gloed en kleur van het licht de belangrijkste elementen zijn.

Licht biedt ons niet alleen de mogelijkheid om te zien en te zijn, maar in zijn natuurlijke vorm wekt het ook soms ongelooflijke verbazing op (denken we maar aan de regenboog, het Noorderlicht, degradees die ontstaan bij het ondergaan van de zon, gloed van vuurvliegjes, de reflectie van de maan in de ogen van een kat, ….)

De herinnering aan de grenzeloze fascinatie hiervoor in de kindertijd is dan ook dé reden waarom ik hier ooit mee begon. Nog steeds is moeder natuur hierbij in al haar veelzijdigheid de grootste bron van inspiratie!

Technische diepgang zou dit allemaal wat serieuzer kunnen laten klinken, maar om eerlijk te zijn komt alles neer op een gevoel van evenwicht. Hierbij sturen de materialen en hun afmetingen, kleur, gloed en de plaats van de lamp zelf het buikgevoel.

Maar… ga gerust op wandel, en wie weet zien jullie het licht!

Geniet!

Groeten, Waldo

Diskhopper - light sculpture Dogg - light sculpture Vinyline - light sculpture Astral - light sculpture Bella - light sculpture Baonut - light sculpture Bikebird - light sculpture
website by Quantize.be